Ürünler

Scamorza

Scamorza

Artizan peynir üretimi yapan Napoli Antica, scamorza ile lezzet açısından so stike bir deneyim yaşatır. Elle tutularak yüksekliğinin yaklaşık üçte biri kalıncaya kadar, parmaklar kullanılarak “boğulduğu” ve daha sonra armut biçimli parçanın sabitlendiği özel bir işlemle şekillendirilir. Scamorza, adını bu özel işleme atıfta bulunan kesmek anlamına gelen “scamozzare” filinden alır.

Genellikle çiftler halinde bağlanır. Temelde kurutulmuş bir mozzarelladır. Manda sütünden elde edilen Scamorza peynirinin dış sarı rengi olgunlaşmış bir lezzet; iç beyaz rengi ise tazelik katar.

Süt CinsiNet Ağırlık
%100 Manda Sütü250 g – 350 g
%100 İnek Sütü250 g – 350 g