Tarifler

TARİFLER

Scamorza Peyniri ile Fırın Makarna

Scamorza Peyniri ile Fırın Makarna

MALZEMELER

Yarım paket dilediğiniz makarna (300 gram)

Sosu için:
600 gram fırınlanmış bal kabağı
3, 5 çay bardağı süt
1, 5 yemek kaşığı dolusu un
5 dilim Scamorza Peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Bal kabağını fırınlarken:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Toz biber
üzeri için:
Pul biber
9 dilim Scamorza Peyniri

YAPILIŞI

Fırını 375 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Derin bir tencereye su ve tuz koyarak kaynatın. Ardından kaynayan suya makarnaları ekleyin ve üzerinde yazan pişirme süresinden birkaç dakika önce ateşten alın. Makarnayı süzerek bir kenarda soğumaya bırakın.

Küçük bir sos tavasında tereyağını orta ateşte eritin. Eriyen yağa unu ekleyin ve kahverengileşmeye başlayana kadar (yaklaşık 1 dakika kadar) kavurun. Kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın. Karışım sos kıvamına gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) kısık ateşte karıştırmaya devam edin.

Hazırlamış olduğunuz sosa tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın. Üzerine bal kabağı püresini ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin. En sonScamorza peynirini de ekleyin ve peynirler eridikten sonra ocağın altını kapatın.

Hazırlamış olduğunuz sosu fırın kabına koyduğunuz makarnaların üstüne dökün. Tercihen üzerine biraz dahaScamorza peyniri ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20-30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarmaya başladığında fırından çıkartın.

Servis tabaklarına aldığınız bal kabaklı makarnayı, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.